PROU VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

PROU VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES!

 

 

Dimarts dia 26 quatre dones varen ser assassinades pels seus companys sentimentals o ex – marits. Això posa blanc sobre negre el problema de la violència masclista en el estat espanyol. És un degoteig de mortes. Han calgut aquestes quatre morts en un mateix dia perquè es convertís en una alerta social. Però en el que va d’any 17 dones han estat ja assassinades. Hi ha 84.000 que conten amb mesures de protecció. Les dades mostren que la majoria de les dones mortes a mans de la violència masclista no havien denunciat el seu agressor.

 

Per un dia els líders polítics en campanya electoral s’han vist obligats ha parlar d’aquesta xacra. Si aquestes dones haguessin mort, a causa d’un atemptat terrorista, s’hagués aturat la campanya electoral. Això demostra que continua sent un tema que queda dins de l’esfera privada. Si és un problema social, QUE HO ÉS, la resposta ha de ser col·lectiva, de la societat, i encara no és així.

 

El problema no s’acabarà de la nit al dia, però hi ha mesures imprescindibles i urgents que cal prendre. Des de l’aprovació en 2004 de la Llei integral contra la violència de gènere, els col·lectius de dones que lluiten contra la violència masclista han vingut insistint que és un pas positiu perquè la fa visible, i reconeix aquesta violència com un problema social, però perquè la Llei sigui efectiva ha d’anar acompanyada dels recursos necessaris per al seu desplegament. Comencen ha establir-se recursos valuosos però encara massa insuficients per les dones maltractades.

 

Cal eradicar la violència masclista! I per això cal prendre mesures a tots els nivells, sense esperar a que les situacions siguin de gravetat extrema o irreparable. Es parla que la violència de gènere és un problema social, doncs com a tal cal abordar-lo, com un  problema de la societat. això vol dir:

 

– Campanyes públiques de sensibilització i denúncia de la violència masclista, més enllà del dia 25 de novembre.

 

– Disposar de serveis (Punts d’informació a les dones, centres d’atenció, assessorament jurídic, cases d’acollida, centres d’atenció als infants de dones maltractades,..) suficients. Els que hi ha ara és com una burla.

 

– Cal fer l’acompanyament i seguiment de les dones que denuncien maltractaments.

 

– Cal una xarxa específica per atendre les víctimes de violència masclista.

 

– Es necessiten professionals (psicòlegs, metges/ses) formats i especialitzats, capaços de reconèixer el maltractament abans d’arribar a les situacions d’extrema gravetat, o saber donar suport i solucions en els casos greus.

 

– Cal educació sexual des de les escoles, reglada i no reglada.

 

– Cal imprimir els valors de la coeducació, visualitzant la dona com un ésser independent amb dret a decidir sobre el seu propi cos i de la seva ment, front la idea que és propietat de l’home.

 

– Cal laïcitat a les escoles enfront el control de la jerarquia eclesiàstica catòlica que vol continuar imposant el seu domini sobre les dones.

 

I repetim: Per tot això és necessiten mitjans. Calen diners, molts diners! Per això és una barbaritat el fet que estiguin proposant, en aquesta campanya electoral, abaixar els impostos (PP i PSOE) i és una obscenitat que es vagi lluint, com fa el Sr. Solbes, que a l’Estat espanyol tenim superàvit pressupostari mentre no es destinen, per exemple, diners suficients per als serveis i els programes establers en la llei contra la violència de gènere.  

 

Prou violència contra les dones!

Recursos de tota mena per a fer prevenció!

Recursos suficients per al desplegament de la Llei contra la violència de gènere!

Aprovació ja! de la Llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista a Catalunya!

 

Partit Obrer Revolucionari (POR)

Quarta Internacional

29 de febrer de 2008.

 

 

¡BASTA DE VIOLENCIA CONTRA LAS MUJERES!

 

El 26 de febrero cuatro mujeres fueron asesinadas por sus compañeros sentimentales o ex-maridos. Han tenido que producirse estas cuatro muertes en un mismo día para que se convirtiera en alerta social. Pero en lo que va de año 17 mujeres han sido asesinadas. Hay 84.000 que cuentan con medidas de protección. Los datos muestran que la mayoría de las mujeres muertas a manos de la violencia machista no habían denunciado su agresor.

 

Por un día los líderes políticos en campaña electoral se han visto obligados ha hablar de esta lacra. Si estas mujeres hubieran muerto a causa de un atentado terrorista, se hubiera parado la campaña electoral. Esto demuestra que continúa siendo un tema que queda encerrado en el ámbito de lo privado. Si es un problema social, QUE LO ES, la respuesta debe ser colectiva, de la sociedad, y todavía no es así.

 

El problema no se acabará de la noche a la mañana, pero hay medidas imprescindibles y urgentes que hace falta tomar. Desde la aprobación en 2004 de la Ley integral contra la violencia de género, los colectivos de mujeres que luchan contra la violencia machista han venido insistiendo que es un paso positivo porque la hace visible, y reconoce esta violencia como un problema social, pero para que la Ley sea efectiva ha de ir acompañada de los recursos necesarios para su despliegue. Empiezan ha establecerse recursos valiosos pero todavía demasiados insuficientes para las mujeres maltratadas.

 

Hace falta erradicar la violencia machista. Y para avanzar hace falta tomar medidas a todos los niveles, sin esperar a que las situaciones sean de gravedad extrema o irreparable. Se habla que la violencia de género es un problema social, pues como tal hace falta abordarlo, como un problema de la sociedad.

 

Esto quiere decir:

 

– Campañas públicas de sensibilización y denuncia de la violencia machista.

 

– Disponer de servicios suficientes (Puntos de información a las mujeres, centros de atención, asesoramiento jurídico, casas de acogida, centros de atención a los niños de mujeres maltratadas,..). Los que hay ahora es una burla.

 

– Hace falta realizar el acompañamiento y seguimiento de las mujeres que denuncian maltratos.

 

– Hace falta una red específica para atender las víctimas de la violencia machista.

 

– Se necesitan profesionales (psicólogos, médicos) formados y especializados, capaces de reconocer el maltrato antes de llegar a situaciones de extrema gravedad, o saber apoyar y ofrecer soluciones en los casos graves.

 

– Hace falta educación sexual desde las escuelas.

 

– Hace falta imprimir los valores de la coeducación, visualizando a la mujer como un ser independiente con derecho a decidir sobre su propio cuerpo y su mente, frente a la idea que es propiedad del hombre.

 

– Hace falta una educación laica en las escuelas frente al control de la jerarquía eclesiástica católica que quiere continuar imponiendo su dominio sobre las mujeres.

 

Y repetimos: para todo esto es necesitan medios. Hacen falta dinero, mucho dinero. Por esto es una barbaridad que en la campaña electoral estén proponiendo bajar los impuestos (PP y PSOE) y es una obscenidad, como hace el Sr. Solbes, que se haga propaganda de que tenemos superávit presupuestario mientras no se destina, por ejemplo, dinero suficiente para los servicios y los programas establecidos en la ley contra la violencia de género.

 

Partido Obrero Revolucionario –

Cuarta Internacional

29 de febrero de 2008.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s